29 Ocak 2017

12:16
Bu korkusuz harpçı, düşman köyünü yerle bir etmek amacıyla kas gücüne ve tesirleyici bıyıklarına güveniyor. Bir barbar sürüsünü üzerlerine sal ve felaketin keyfini çıkar!

Bir barbarın görünüşü kızgın, harpa hazır, kısa sarı saçlı ve sarı bıyıkları olan bir erkek şeklindedir. Deri kemeri olan kahverengi bir İskoç eteği giyer ve kemerinin çelik kaplama bir tokası yer alır, bu da onun İskoçyalı bir harpçı olma ihtimalini belirtiyor. Aynı vakitte kollarında dikenli bileklikler yer alır ve sağ elinde kısa bir kılıç tutar. Ayaklarına da bir çift deri sandalet giymektedir.

Kışlalarda açılan ilk birim barbarlardır.



Saldırı Stratejisi
Okçular ve devler genelde barbarları desteklemek amacıyla tüketilir. Oyuncular bazı durumlarda barbarları birbirlerinden uzak şekilde yerleştirerek havan toplarının ve sihirbaz kulelerinin alan tesirlerinden korurlar.

Geniş bir barbar grubu önüne çıkan her şeyi yıkacaktır, bu hususta çok tesirlidirler. Bu tesir de alan hasarı veren birimlerle denge altında tutulmuştur, yani yıkıcı güçlerine karşı, aynı vakitte alan hasarı veren birimlere karşı da zayıftırlar. Alan hasarı vermenin yanı sıra, havan topları aynı vakitte barbar takımlarını iki atışta tesirsiz duruma getirebilir.

Barbar birimlerinin en çok tercih edilen amaçleri bulunmaz, hücumlarında kolay olarak kendilerine en yakın birime doğru hareket ederler. Aynı vakitte tek başlarına duran binaları da yıkmakta iyilerdir. Mesela köyden uzak bir şekilde yerleştirilmiş inşaatçı kuleleri onlar amacıyla kolay bir amaç olacaktır. Eğer bir barbar havan topunun kör noktasına girerse onu kolayçe yıkacaktır, zira bu noktalarda hasar almazlar. Aynen Devlerin yaptığı gibi, barbarlar da ilgi dağıtıcı birlikler olarak kullanılabilirler: zira barbarlar can olarak aynı civardeki devlerin can sayısal değerinin %75’ine sahiptirler ve onları eğitmenin maliyeti 4 kat daha düşüktür. Fakat bu stratejinin alan hasarı veren birimlere karşı çok daha tesirsiz bir strateji bulunduğunu unutmayınız. Bunun nedeni bir takım barbar birliğinin alan hasarı veren bir havan topundan ya da sihirbaz kulesinden aldıkları iki atış, o grubun tamamını yok edecektir.

Barbarlar ve okçular normalde bir barbar kralı ya da okçu kraliçeyi tesirsiz duruma getirmek amacıyla tüketilir. Bunun nedeni ucuz olmaları ve kahramanın tek bir amaca saldırmasıdır. Aynı vakitte kahramanlar 5. düzeye geldiği zaman barbarlar ve okçular ile eşleşirler ve kahramanın özel yeteneği ile güçlerini pekiştirebilirler.

Savunma Stratejisi
Barbarlar klan kalesine yerleştireceğiniz birlikler olarak harikadırlar, zira yüksek can değerleri, hasarları bulunmaktadır ve az yer kaplarlar. Çokça hasar emebilirler, alacağınız hücumları erteleyebilirler ve savunma birimlerinizin daha çok hücum yapmasını sağlarlar. Kapladıkları alan şahıs başına sadece 1 bulunduğu amacıyla, klan kalenizde çokça barbar barındırabilirsiniz, bu da onları daha tüketilir kılıyor.
  • 3. seviyeye ulaşınca barbarın kafasında deriden üzerinde gümüş bir diken bulunan bir bant belirir ve daha geniş bir kılıcı olur.
  • 5. seviyede, barbar bir Viking miğferine ve bronz bir kılıca kavuşur.
  • 6. seviyede, barbar siyah demir bir kılıca sahip olur ve yüz maskesi ile tamamlanır. Barbarın üzerindeki tüm donanım daha koyu bir renge dönüşür. Aynı zamanda beklerken de elindeki kılıcı savurur.
  • 7. seviyede, daha açık gri bir kılıç kullanılır ve altın işlemeleri olan gri bir miğfer kullanılır. Bileklerindeki dikenli bileklikler siyaha dönüşmüş olarak geri gelir ve dikenler altına dönüşür.

Barbar kralın demir yumruk özelliği etkinleştirildiğinde barbarlar ortaya çıkacaktır. Hem barbar kralın kendisinden gelen ve sizin yerleştirdiğiniz barbarlar, demir yumruk yeteneğinden etkilenirler. İlk üç birlikten biri olan barbarlar (barbar, okçu, goblin), bu grubun arasında en çok can değeri olan birliklerdir ve en çok hasarı veren ikinci birliktir (aynı seviye goblinlerin saniye başına düşen hasarı daha fazladır). En yavaş hareket eden ama en hızlı eğitilen birliktir.
Ordu kampına tıkladığınızda, tüm barbarlar kısa bir süreliğine kılıçlarını kaldırır. Goblinlerle birlikte, barbarlar oyundaki en ucuz iksir temelli birliklerdir.
Tam olarak yükseltilmiş ordu kamplarında toplam olarak en fazla 240 adet barbara sahip olabilirsiniz. Bu sayı, tam olarak yükseltilmiş klan kalenizde de 35 tanesini barındırırsanız 275’e çakabilir. Savaş alanında da son seviye bir barbarla savaş alanına fazladan 20 barbar çağırabilirsiniz.
Klan kalesi içinde barbarlar bir düşman saldırısının farkına vardıklarında; yaptıkları işi bırakır, kaleden çıkar ve düşmana saldırırlar. Düşman birlikler öldürüldüğünde, en yakın düşman birliklerine doğru harekete geçerler — (favori hedeflerine saldırmak zorunda değillerdir).
Clash of Clans’ın logosunda olmasından dolayı Barbar en öncelikli birlik olarak değerlendirilebilir. Eğer oyunun logosuna dikkatli bir şekilde bakarsanız, oyun logosundaki barbarın sağ gözünün (bizim solumuz) yaralanmış olduğunu görürsünüz.

  1. seviye barbarın miğferi “The Elder Scrolls V”in miğferine benzemektedir. Barbarlar aynı zamanda Hulk Hogan’a da olan benzerlikleriyle dikkat çekmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder