29 Ocak 2017

12:04

Büyücünün savaş sırasında korku uyandıran bir etkisi vardır. Doğru kullanıldığında bütün köyü yıkıp geçebilecek güce sahiptir.


Büyücü, kapüşonlu bir pelerin , altın tokası olan deri bir kemer ve botlar giyen sihirli birimdir.


- Saldırı Stratejisi

Büyücüler, birkaç alan hasarına karşı hayatta kalabilirler fakat ancak nokta vuruşu yapan savunmalar problem yaratacaktır. Bu sebepten dolayı büyücüler çoğu zaman Devlerin yada P.E.K.K.A.’ların arkasından kullanılacaktır. (ve şifacılarla desteklenebilir)Duvarların arkasından saldırabilme yetenekleri, güçlü silahları duvarlar yıkılmadan etkisiz hale getirmenizi sağlar. Doğrusu büyücükulesinin alan hasarına yada bir gülleye yakalanmadan bu birimleri yok edebilirsiniz. Barbarlar etten duvar olarak büyücüleri korumak için kullanılabilirler; verdikleri çok yüksek hasar onların hızlı bir halde savunma birimlerini yok etmelerini ve az hasar almalarını sağlar.

- Yükseltme farklılıkları


İlk satın alındığında,  mavi bir pelerin giyer ve kahverengi bir kemeri ve kahverengi bir gömleği vardır.
3. Seviyede, sihirbazın pelerini  rengi açık maviden mora dönüşür. Botlarının rengi  parlak bir mora dönüşür, gömleği ise mora çalan bir renge dönüşür.
4. Seviyede, büyücüler ateş topları yerine senedirımlarla atarlar.
5. Seviyede, pelerini koyu maviye dönüşür ve botları da siyaha dönüşür. Gömleği de buna yakın bir renge dönüşmektedir.
6. Seviyede, pelerini şarap rengine dönüşür, kemer tokası turuncu ve gözleri de sarının bir tonuna dönüşmektedir. Botları da mor renge dönüşmektedir.
Eğitim esnasında, köylüler büyücü adasındaki büyücülerin gücünden bahseder. Ancak, büyücü adasından tek burada bahsedilmektedir. Eğitim esnasında 5 büyücüye sahip olduğunuzdan dolayı, kullanmış olduğunuz ilk birimlerdir ama genel kullanım amacıyla açtığınız ilk birimler barbarlar olacaktır. Bu seksiyon amacıyla sadece 2 adet büyücü kullanmanız yeterli olacaktır, geri kalan büyücüleri bir ileri saldırınız amacıyla gizleyebilir ve saldırdığınız bireyin düşük civarli biri doğrulusunda büyücülerle saldırmasına mana verememesini sağlayabilirsiniz.

Büyücüler genelde yüksek civarli oyuncular doğrulusunda okçular yerine kullanılırlar zira daha çok canları ve hasarları vardır.  Tam olarak yükseltilmiş ordu kamplarında toplam olarak en çok 60 adet sihirbaza sahip olabilirsiniz. Bu sayı, tam olarak yükseltilmiş klan kalenizde de 8 adedini barındırırsanız 68’e çıkabilir.

Büyücü kulesinin üstünde de bir büyücü bulunmaktadır. Eğitilmesine lüzum yoktur, ya da laboratuardan açılmasına da lüzum yoktur. 5. ve 6. civar duvar yıkıcıların haricinde, oyunda tek atışta kendilerini öldürebilecek tek birim büyücülerdır. Hatta büyücü4. düzeye ulaştığında, son civar bir sihirbazı da tek atışta öldürebilir.

Ordu kampında ya da klan kalesinde kapladığı yere göre hesaplandığında, büyücüler oyundaki en çok hasar veren birimlerdir (6. civarda alan başına 45 hasar, 4. civarda 42 hasar veren goblinlerden biraz önde).

Oyun uygulamasının kapak resmindeki ses dosyasındaki sesler sihirbazın büyü sesini ifade eder.


28 Ağustos 2014 tarihinde Supercell, büyücü eğitiminin maliyetini ve zamanını kısıtlı bir vakit amacıyla azalttı. Bu aktivite esnasında, kışlalardaki büyücülerin resmi saçlarıyla ve solunda bir ateş topu yerine bir tavşan ile gösterildi. Sonuç ekranındaki büyücünün görüntüsü de aynı değişikliklere uğradı.

0 yorum:

Yorum Gönder